Chinese kookcursus 2de trimester : het Zuidoosten van China

Na onze bezoek aan de keukens van het Noorden van China, behandelen we in het tweede trimester de gastronomie  van het Zuidoosten van China. De chef wilt u gerechten voorstellen afkomstig uit Jiang-Zhe-Hu. Dit will zeggen de provincies Jiangsu, Zhejiang en de stad Shanghai.

In het Zuidoosten zijn groeten zoals bamboescheutene, lotuswortels erg gegeerd. Zoetwatervis wordt er sterk op prijs gesteld.

De gerechten hebben met een verfijnde smaak, zijn vers en licht, en extra gekruid met gember en azijn op basis van rijstwijn. Hun smaak is iets gezoet.

De typische gezoete soep “Tangyuan”, die traditioneel opgediend wordt tijdens het Feest van het Voorjaar, staat hier op het voorplan. Zijn vervangt de typische soep “Yuanxiao” van het Noorden.

Per sessie stelt de Professor twee hoofdschotels, alsook een soep of een rijst- of deeggerecht voor.

Data : 19/01, 26/01, 16/02, 23/02, 09/03, 16/03

Reactie versturen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Laatste artikels

  • Agenda

    « september 2019 » loading...
    M T W T F S S
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    za 28

    Confucius Instituut Open Dag

    28 september : 15 h 00 min - 18 h 00 min
    za 05

© 2018 Association Belgique-Chine