Chinese kookcursus 2de trimester : het Zuidoosten van China

Na onze bezoek aan de keukens van het Noorden van China, behandelen we in het tweede trimester de gastronomie  van het Zuidoosten van China. De chef wilt u gerechten voorstellen afkomstig uit Jiang-Zhe-Hu. Dit will zeggen de provincies Jiangsu, Zhejiang en de stad Shanghai.

In het Zuidoosten zijn groeten zoals bamboescheutene, lotuswortels erg gegeerd. Zoetwatervis wordt er sterk op prijs gesteld.

De gerechten hebben met een verfijnde smaak, zijn vers en licht, en extra gekruid met gember en azijn op basis van rijstwijn. Hun smaak is iets gezoet.

De typische gezoete soep “Tangyuan”, die traditioneel opgediend wordt tijdens het Feest van het Voorjaar, staat hier op het voorplan. Zijn vervangt de typische soep “Yuanxiao” van het Noorden.

Per sessie stelt de Professor twee hoofdschotels, alsook een soep of een rijst- of deeggerecht voor.

Data : 19/01, 26/01, 16/02, 23/02, 09/03, 16/03

Reactie versturen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Laatste artikels

  • Agenda

    « april 2020 » loading...
    M T W T F S S
    30
    31
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    1
    2
    3
    ma 06

    Confucius Kids Lente stage : Week 1

    6 april : 9 h 00 min - 16 h 00 min
    di 07

    Confucius Kids Lente stage : Week 1

    7 april : 9 h 00 min - 16 h 00 min
    wo 08

    Confucius Kids Lente stage : Week 1

    8 april : 9 h 00 min - 16 h 00 min
    do 09

    Confucius Kids Lente stage : Week 1

    9 april : 9 h 00 min - 16 h 00 min
    vr 10

    Confucius Kids Lente stage : Week 1

    10 april : 9 h 00 min - 16 h 00 min

© 2018 Association Belgique-Chine