Chinese kookcursus 2de trimester : het Zuidoosten van China

Na onze bezoek aan de keukens van het Noorden van China, behandelen we in het tweede trimester de gastronomie  van het Zuidoosten van China. De chef wilt u gerechten voorstellen afkomstig uit Jiang-Zhe-Hu. Dit will zeggen de provincies Jiangsu, Zhejiang en de stad Shanghai.

In het Zuidoosten zijn groeten zoals bamboescheutene, lotuswortels erg gegeerd. Zoetwatervis wordt er sterk op prijs gesteld.

De gerechten hebben met een verfijnde smaak, zijn vers en licht, en extra gekruid met gember en azijn op basis van rijstwijn. Hun smaak is iets gezoet.

De typische gezoete soep “Tangyuan”, die traditioneel opgediend wordt tijdens het Feest van het Voorjaar, staat hier op het voorplan. Zijn vervangt de typische soep “Yuanxiao” van het Noorden.

Per sessie stelt de Professor twee hoofdschotels, alsook een soep of een rijst- of deeggerecht voor.

Data : 19/01, 26/01, 16/02, 23/02, 09/03, 16/03

Reactie versturen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Laatste artikels

  • Agenda

    « juli 2020 » loading...
    M T W T F S S
    29
    30
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    1
    2
    di 28

    Chinese kalligrafie en schildercursus voor beginners

    28 juli : 13 h 00 min - 18 h 30 min
    wo 29

    Chinese kalligrafie en schildercursus voor beginners

    29 juli : 13 h 00 min - 18 h 30 min
    do 30

    Chinese kalligrafie en schildercursus voor beginners

    30 juli : 13 h 00 min - 18 h 30 min

© 2018 Association Belgique-Chine