Cultuur

Cursussen Chinese Taal & Cultuur

De VBC’s China Academie biedt al 25 jaar lang het grootste aanbod cursussen Chinese taal en cultuur in België.
Vanaf oktober 2006 ging het Confucius Instituut Brussel van officieel van start, deel van het wereldwijde netwerk van Confucius Instituten. Lees er alles over hier Ontdek het huidige programma. Naast taal en seminaries over China ook koken, taijiquan, qigong, kalligrafie, aquarelschilderen, Chinese theeceremonie, …

Tijdschriften

China vandaag en Chine Actuelle zijn onze beide tijdschriften waarvan elk lid, naar gelang zijn moedertaal, er één ontvangt.

Bibliotheek

De Bibliotheek van de Vereniging is open op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10 to 13u en op Vrijdag van 15 tot 17u. U kunt ook een afspraak nemen, bel ons op 02/8038033. De cataloog is online bereikbaar.

Mediatheek

Beschikt zowel over audio- en videomateriaal als over een geupdate data-stroom, die wordt verschaft door professionele informatiecentra over China. De Vereniging heeft ook een zeer uitgebreide collectie Chinese films. Culturele uitwisseling is de meest kleurrijke en levendige manier om een beter beeld te krijgen van China.

Cine-club

Eéns per maand nodigen wij u uit een minder bekende of gewoon zeer goede Chinese film te ontdekken.
Bekijk de programmatie. De inkom is gratis voor business en all-in leden, € 1 voor educatieve en club leden, € 2 voor niet-leden.

Boekhandel

De boekhandel van de Vereniging België-China is de enige boekhandel die volledig toegewijd is aan China. Tijdens de zomer van 2015 zijn wij verhuisd naar onze nieuwe locatie bij de Vereniging België-China. De leden van de Vereniging genieten van eeen 5% korting in onze winkel.

Dienst Tentoonstellingen

L’Association organise régulièrement des expositions d’artistes chinois ou d’expositions en rapport avec la Chine. Et cerise sur le gâteau, ces expositions sont gratuites.

Reacties zijn uitgeschakeld.

© 2020 Association Belgique-Chine