Boekvoorstelling Amerika tegen China – Antwerpen

De Vereniging België China, China Vandaag, ChinaSquare.be, De Groene Waterman en EPO nodigen u uit: Auteur Jude Woodward (UK) stelt haar boek ‘Amerika tegen China. De nieuwe Koude Oorlog?‘ voor in boekhandel De Groene Waterman (Wolstraat 7, 2000 Antwerpen). Johan Depoortere (voormalig journalist bij VRT) gaat in gesprek met Jude Woodward over haar boek.

HET BOEK

China wordt steeds mondiger en agressiever. Het streeft economische en territoriale expansie na en de VS zijn de enige macht die niet aarzelt om daar tegen in te gaan, al dan niet met de hulp van bereidwillige bondgenoten. Zo luidt, kort samengevat, het verhaal dat we elke dag horen en lezen in de officiële berichtgeving. Maar klopt het ook? In Amerika tegen China. De nieuwe Koude Oorlog? zet historicus en China-deskundige Jude Woodward een en ander in perspectief. Ze gaat uit van de krijtlijnen die Obama uitzette en die zijn opvolger Trump heeft overgenomen: Washington moet en zal de onbetwiste leider van Azië en de rest van de wereld blijven. Met dat doel voor ogen zijn de VS bezig aan een omsingeling van China. Verbazend, zegt u? Wacht tot u Woodwards analyses over het uitlokken van handelsconflicten en -oorlogen leest. En ja, ook over de mogelijkheid van een grootschalige militaire confrontatie.

Een relaas over ideologie, media, diplomatie en wapens, maar ook over de bondgenootschappen van gisteren en van morgen, en over de rol van Rusland, India, Japan en Australië.

Oorspronkelijke titel: The US vs China: Asia’s New Cold War? Manchester University Press, 2017.
Vertaald door Tineke Jager en Dirk Nimmegeers.

PRAKTISCH

• Woensdag 23 januari, 20u
• De Groene Waterman: Wolstraat 7, 2000 Antwerpen
• Gratis inkom, graag inschrijven door te mailen naar groenewaterman@groenewaterman.be.
• Taal: Engels
• Organisatie: De Vereniging België China, China Vandaag, ChinaSquare.be, De Groene Waterman en EPO

Reactie versturen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Agenda

  « augustus 2022 » loading...
  M T W T F S S
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4

© 2020 Association Belgique-Chine