Back

Cursussen Chinese Taal & Cultuur

De VBC’s China Academie biedt al 25 jaar lang het grootste aanbod cursussen Chinese taal en cultuur in België.
Vanaf oktober 2006 ging het Confucius Instituut Brussel van officieel van start, deel van het wereldwijde netwerk van Confucius Instituten. Lees er alles over hier Ontdek het huidige programma. Naast taal en seminaries over China ook koken, taijiquan, qigong, kalligrafie, aquarelschilderen, Chinese theeceremonie, …

Tijdschriften

China vandaag en Chine Actuelle zijn onze beide tijdschriften waarvan elk lid, naar gelang zijn moedertaal, er één ontvangt.

  • – Chine Actuelle is Franstalig en trimestrieel beschikbaar.
  • – China Vandaag is Nederlandstalig en verschijnt 5 keer per jaar.

Bibliotheek

De bibliotheek van de vereniging is open op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10u tot 13u en op vrijdag van 15u tot 17u. U kunt ook een afspraak maken, bel ons op 02/8038033.

Mediatheek

Beschikt zowel over audio- en videomateriaal als over een geüpdatete data-stroom, die wordt verschaft door professionele informatiecentra over China. De vereniging heeft ook een zeer uitgebreide collectie Chinese films. Culturele uitwisseling is de meest kleurrijke en levendige manier om een beter beeld te krijgen van China.

Cine-club

Eéns per maand nodigen wij u uit een minder bekende of gewoon zeer goede Chinese film te ontdekken.
Bekijk de programmatie. De inkom is gratis voor Business en All-in leden, € 1 voor educatieve en club leden, € 2 voor niet-leden.

Boekhandel

De boekhandel van de Vereniging België-China is de enige boekhandel die volledig toegewijd is aan China. Tijdens de zomer van 2015 zijn wij verhuisd naar onze nieuwe locatie bij de Vereniging België-China. De leden van de vereniging genieten van een 5% korting in onze winkel. Bekijk hier de openingsuren.

Dienst Tentoonstellingen

De vereniging organiseert regelmatig tentoonstellingen van Chinese kunstenaars of tentoonstellingen die verband houden met China. En als kers op de taart zijn deze tentoonstellingen gratis.